false

Організатори протесту під Державною фіскальною службою, який триває вже другий день, заявили, що співробітники відомства покривають корупційні схеми, і закликали виконуючого обов'язки керівника ДФС України Олександра Власова відзвітувати про незаконні дії його підлеглих Антона Замятіна та Ігоря Чапічадзе, а також притягнути до відповідальності першого заступника голови ДФС Сергія Білана.

Про це 17 квітня повідомляє проект журналістських розслідувань "Стоп корупції", повідомляє "Гордон".

"Сьогодні біля ДФС України зібралося багато представників різних громадських організацій і громадян, які зіткнулися з беззаконням і зловживанням службовим становищем податковою поліцією. Мітингувальники налаштовані рішуче, хочуть проводити акцію безстроково і мають низку вимог до керівництва. Мова йде про системний покриванні керівництвом ДФС України злочинних схем своїх підлеглих. Ми не проти самої ДФС як фіскального органу, тільки вимагаємо притягнення до відповідальності Сергія Білана і його підлеглих, які побудували корупційні схеми і схеми віджиму податковою поліцією. За кілька днів мітингувальників ніхто з керівництва так і не запросив, щоб вислухати. Важливою умовою є звільнення першого заступника керівника Білана Сергія, який і покриває злочинні корупційні схеми, використовуючи податкову поліцію", – заявив координатор правозахисного підрозділу громадської організації "Стоп корупції" Ігор Бондарчук.

Відео дня

Автори повідомили, що мітингувальники також вимагають припинити здійснювати фізичні і психологічні розправи над бізнесом, закрити сфабриковану справу проти страхової компанії "Арсенал Страхування", негайно виконати рішення Шевченківського суду від 12 квітня і повернути все награбоване злочинним шляхом у контрагентів страхової компанії, а також надати правозахисникам ГО "Стоп корупції" копію наказу в.о. голови ДФС про відсторонення Чапичадзе і Замятіна від посад і проведення службового розслідування.

Активісти розбили намети, встановили польову кухню і створили "стіну плачу", на якій можна поскаржитися на порушення фіскалів. За даними "Стоп корупції", до акції приєдналися представники громадських організацій "Захист звичайних людей", "Асоціація протидії агрорейдерству", "Стоп нелегал" і підприємці, які постраждали від утисків податкової.

"Ми заявляємо про вчинення злочинних дій проти працівників "Арсенал Страхування". Гроші з рахунків підприємства забираються, але куди вони йдуть? Ніхто не відзвітував перед суспільством. Ми підтримуємо безстрокову акцію і вимагаємо від Генпрокуратури притягнути до відповідальності всіх винних", – заявив представник ГО "Захист звичайних людей" Дмитро Павличко.