Киянина, який "замінував" Володимирський собор, будуть утримувати у спеціальному медзакладі / REUTERS

У Києві суд обрав запобіжний захід чоловіку, який здійснив неправдиве повідомлення про замінування Володимирського собору, а також інших культових споруд у столиці.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

Читайте такожПоліція Львова затримала псевдомінера залізничного вокзалу

Відео дня

"Вранці 27 квітня на спецлінію "102" надійшло анонімне повідомлення про замінування Володимирського кафедрального собору, розташованого на бульварі Тараса Шевченка, а також храмів, церков та синагоги міста. За результатами огляду зазначених споруд фахівцями вибухотехнічної, пожежотехнічної та кінологічної служб вибухових пристроїв, а також вибухових та отруйних речовин не виявлено", - нагадали в прокуратурі.

За підозрою у неправдивому повідомленні про замінування поліцейські затримали 35-річного місцевого жителя, раніше судимого за вчинення аналогічного злочину.

На сьогодні зловмиснику оголошено підозру за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України та судом обрано запобіжний захід у вигляді утримання у спеціалізованому медичному закладі на час досудового слідства.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці квітня в різних регіонах України за тиждень було зареєстровано близько 100 неправдивих повідомлень терористичного характеру.

За даними СБУ, з початку цього року розкрито 107 випадків надходження таких повідомлень, особи 94 псевдомінерів встановлено.

У СБУ попереджають, що неправдиве повідомлення про мінування карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від чотирьох до восьми років, також "мінерам" доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їхніх протиправних дій.