Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до п'ятнадцяти років / фото: поліція

Затриманому біля села Іванковичи Київської області співорганізатору замовного вбивства, під час якого планувалося застосувати кулемет, оголошено про підозру в бандитизмі.

Про це повідомляється на сайті обласної поліції.

"Сьогодні житель Львова на вимогу слідчого з’явився до Вишгородського відділу поліції, де йому оголосили про підозру у скоєнні злочину за ст. 257 Кримінального кодексу України. Чоловік обґрунтовано підозрюється в бандитизмі. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна. Днями суд обиратиме для зловмисника запобіжний захід", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У поліції додали, що затриманим 15 квітня двом іншим учасникам озброєної групи Святошинський суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. "Третій фігурант, 41-річний львів’янин, був звільнений з-під варти після внесення застави у сумі 192,1 тис. грн", - нагадали в поліції.

Читайте такожЗатриманого поруч з будинком Зеленського кілера випустили з СІЗО і затримали повторно

Як повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник голови Національної поліції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін, для скоєння злочину підозрювані планували використати кулемет ДШК РП-100 калібру 12,7 мм, ефективна дальність вогню - 3500 м (наземні цілі), 2400 м (повітряні).

"Якщо злочинці не були би затримані, ще невідомо скільки невинних людей могли би загинути. Але чомусь суд саме для нього обрав запобіжний захід у вигляді арешту або 192 100 гривень застави. Й за ґратами на сьогодні знаходяться прості виконавці", - зазначив Аброськін.

У поліції сподіваються, що прокуратура, яка здійснює процесуальне керівництво, підтримує слідчих поліції у зверненні до суду щодо обрання співорганізатору злочину запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, і за другою спробою особливо небезпечного злочинця ізолюють від суспільства.

Як повідомляв УНІАН, 15 квітня в котеджному містечку поблизу с. Іванковичі Васильківського району Київської області під час спецоперації правоохоронці затримали кілька осіб зі зброєю та боєприпасами різного калібру та типу.

За інформацією народного депутата Антона Геращенка, злочинці, які готували вбивство з мотивів помсти, переобладнали джип "Тойота Прадо" під своєрідну "тачанку", встановивши замість задніх сидінь крупнокаліберний кулемет ДШК, убивча дальність якого становить понад 3 км.

16 квітня в Генпрокуратурі заявили, що затримані готували злочин на замовлення поки невстановлених осіб проти відомого в злочинному світі кримінального авторитета.

24 квітня попри представлені речові докази Святошинський районний суд Києва обрав затриманому співорганізатору злочину запобіжний захід у вигляді арешту з можливістю внесення застави у розмірі 192,1 тис грн.

Після внесення застави підозрюваний вийшов із ізолятора тимчасового тримання і був затриманий повторно за підозрою у причетності до інших, не менш тяжких злочинів.