Луценко поділився історією своїх дідів-ветеранів / фото УНИАН

Генеральний прокурор Юрій України Юрій Луценко в подробицях розповів, як обидва його діди-ветерани зустрілись під Рейхстагом у 1945 році.

Читайте також"Збрив вуса, страждав від астми та виразок": ФБР розсекретило інформацію про плани Гітлера сховатися

“Мої обидва діди з одного чернігівського містечка зустрілися під Рейхстагом в травні 1945. Дід Михайло якраз дописував «Козелець», а дід Іван вже закінчив свооє «Гітлеру пиз..ць», - зазначив Луценко у Facebook.

Відео дня

“Дід Іван, що воював усю першу і другу світову піхотинцем щойно витягнув з того світу старшого сина артилериста Василя,якому при форсуванні Одеру розірвало живіт з кишками назовні. Сержантів не оперували. Тому дід сам промив нутро сина у відрі спирту і зашив його великою циганською голкою. Василь вижив і ми всі малі Луценки пам‘ятаємо величезний кривий рубець дядька”, - продовжив генпрокурор.

“Дід Іван до кінця життя брився наголо опасною бритвою і люто ненавидів і Гітлера і Сталіна. Раз я відхопив ремнем за фото Сталіна ( їх, розфарбовані фломастерами, в 70-х масово продавали грузини на базарі за рубль) , яке вклав у книжку”, - зазначив Луценко.

"В день памяті я думаю про нього. І про те, як він би матюкав Путіна, коли б дізнався, що той обстрілював його правнука артилериста Сашка під ДАПом в 2014. Україна - незламна нація", - підсумував генеральний прокурор.

Нагадаємо, сьогодні, 8 травня, в Україні і по всій Європі відзначається День пам'яті і примирення на честь всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років.