Олена Бережна, архівне фото / glavcom.ua

Олену Бережну - матір загиблої в ДТП колишньої народної депутатки від Партії регіонів Ірини Бережної – затримували перед початком проросійської акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" через заборонену символіку й після повідомлення про те, що вона може вчинити провокації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив після масових заходів у столиці.

Читайте також"Сприяла спецслужбам РФ": СБУ прийшла з обшуками до матері загиблої екс-"регіоналки" Бережної

Відео дня

За словами Крищенка, Олену Бережну затримали на Арсенальній площі й запросили у районне управління поліції для проведення профілактичної бесіди.

Він додав, що на лінію 102 подзвонив громадянин, який повідомив, що Олена Бережна може вдатися до провокацій. Також при ній було виявлено заборонену символіку. Правоохоронці забрали символіку й після профілактичної бесіди відпустили жінку.

Раніше УНІАН повідомляв, що в ході підготовки акції "Ніхто не забутий, ніщо не забуто" у Києві стався конфлікт: активіст помітив у одного з учасників зображення забороненої в Україні георгіївської стрічки.

Захід "Ніхто не забутий, ніщо не забуте" є українським аналогом російської акції "Безсмертний полк". Його організатором є ГО "Інститут правової політики" Олени Бережної.