До окупації Крим був відомий не лише як туристична Мекка із сумнівною якістю послуг і позаземним ціноутворенням, але й як півострів з республікою в республіці. Йдеться про Республіку КаZантип, масштабний щорічний рейв-фестиваль.

Читайте такожЗасновник фестивалю "КаZантип" відповів Поклонській: Створюється враження, що ми небезпечніше ІДІЛ

Відео дня

Але окупація Криму поставила хрест на фестивалі, який приносив серйозну як фінансову, так і репутаційну користь півострову, пише "Інформаційний спротив".

"Що ж із себе представляє Республіка КаZантип на 5-й рік окупації, можна побачити з фотографій, які нещодавно були опубліковані в соціальних мережах відвідувачами цього рейв-кладовища. Померла республіка всередині півострова, який вмирає, що прибився до загидженої гавані. Сумний фінал яскравого явища, про яке мало хто міг подумати в не такому вже й далекому 2013-му", - зазначили в ІС.

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим, організувавши "референдум" з його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% висловилися за приєднання Криму до Росії.

18 березня в Кремлі був підписаний так званий "договір" про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя. Країни Заходу не визнають анексію Криму і ввели низку економічних санкцій проти РФ.