Адвокати розповіли про нові обставини вбивства 5-річного Кирила Тлявова / фото: RFL

В момент трагічного інцидента в Переяславі-Хмельницькому, де від вогнепального поранення загинув 5-річний хлопчик, у дворі поруч з підозрюваними-поліцейськими могли перебувати інші особи.

Читайте такожВбивство хлопчика під Києвом: під будівлею МВС зафарбували напис "вбивці" та прибрали іграшки (відео)

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на адвокатів підозрюваних і родини постраждалих.

Відео дня

"З матеріалів клопотання відомо те, що з поліцейськими були інші невстановлені досудовим розслідуванням особи", - сказав захисник підозрюваного Івана Приходька Андрій Чичиркін.  

Він уточнив, що загалом на дворі, де стріляли, було четверо осіб. 

"Мова йде не про одну, не про двоє і навіть не про троє людей. Це щонайменше четверо (осіб, що перебували на одному подвір'ї в момент, коли стався фатальний постріл  – ред.), - сказав захисник.  

"Зараз акцентована увага чомусь тільки на працівниках поліції, при цьому є ще двоє осіб, яких треба розшукувати і так далі", - додав він.

Про те, що на території з патрульними були інші особи розповів і адвокат родини постраждалих Олександр Щербина.

"Це підтверджується. Матеріалами слідства і показами свідків. Мова про 4 осіб. Можливо, там були ще якісь покази. Але наразі – чотири особи. Імена встановлені. Двоє (поліцейські – ред.) затримані, один (з інших – ред.) – неповнолітня особа, це син одного з фігурантів, яким пред’явили підозру, ще один проходить у якості свідка", - сказав Щербина.

Він не зміг уточнити, чий син був з патрульними і на подвір'ї котрого з поліцейських стріляли, але додав, що ця інформація слідству відома.    

Як повідомляв УНІАН, Щербина розповів журналістам, що один з підозрюваних патрульних у вбивстві 5-річного хлопчика мав вогнепальну зброю, проте під час обшуку її не знайшли.

Крім того, Щербина повідомив про цікаву деталь: що нібито у момент вчинення злочину разом з двома підозрюваним перебувала неповнолітня особа — син одного з патрульних, власника будинку, в якому під час обшуку були знайдені набої. “Один з підозрюваних мав при собі зброю - це була його зброя, і його дитина користувалася цією зброєю і здійснювала постріли”, - сказав адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому Київської області двоє патрульних напідпитку влаштували стрілянину з вогнепальної зброї по металевих банках та інших предметах, розташованих у місці, де могли перебувати люди.

Вони влучили у 5-річного хлопчика Кирила Тлявова, який перебував на дитячому майданчику біля будинку. Дитину госпіталізували. 3 червня хлопчик помер у столичній лікарні.

У ДБР повідомили, що поліцейські оглянули місце події і за 70-150 м від нього виявили гільзи від патронів Флобера, стаканчик та банки. Патрульні підозрюються у грубому порушенні громадського порядку, вчиненому із застосуванням вогнепальної зброї групою осіб (ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України) та в умисному вбивстві малолітньої дитини, вчиненому групою осіб (п. п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України).

Сьогодні, 4 червня, суд обрав запобіжні заходи обом підозрюваним у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застав.