Радянська символіка висить у приміщенні Індустріального виконкому / фото: Дніпроград

У Дніпрі представниця "Громадянської мережі ОПОРА" під час реєстрації офіційних спостерігачів на окружній виборчій комісії №24 помітила стенди із забороненою радянською символікою.

Про це передає місцеве видання Дніпроград.

Читайте такожВ Одесі затримали двох людей із забороненою «георгіївською стрічкою»

Відео дня

У приміщенні Індустріального виконкому, де знаходиться окружний виборчий округ №24, висять стенди із зображеннями радянської символіки, зокрема серпом і молотом у поєднанні з п'ятикутною зіркою, георгіївською стрічкою та прапорами СРСР.

Члени комісії не вбачають в стендах порушення закону та називають це "червоним кутком".

При цьому зазначимо, що на зовнішній частині приміщення, де раніше були зображені комуністичні "герої", майорить петриківський розпис.

Нагадаємо, згідно ч. 1 ст. 4 Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» заборонено виготовлення, поширення та публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму, символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму, у тому числі, у вигляді сувенірної продукції, публічне виконання гімнів СРСР, УРСР (УСРР), інших союзних та автономних радянських республік або їх фрагментів.