Громадянин України Василь Чорней - зліва / фото: Gazeta Wyborcza

Недалеко від міста Вонгровец у Великопольському воєводстві Польщі в лісі знайшли тіло 36-річного українця Василя Чорнея.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Як повідомляє поліція, українець працював на підприємстві з виробництва трун біля міста Новий Томишль. У жаркий день чоловікові стало зле і він втратив свідомість. Власниця підприємства заборонила іншим працівникам викликати швидку допомогу, наказавши всім йти додому. Після цього тіло чоловіка зникло з території підприємства. Також при дивних обставинах зник один з українців, який з ним жив і працював.

Відео дня

Читайте такожнагородили Українця за порятунок людей під час ДТП у Польщі (відео)

Власницю підприємства взяли під варту, а зниклого українця оголосили в розшук. Через кілька днів його знайшли в одному з хостелів.

У поліції підкреслили, що докази та інші матеріали дали підстави для пред'явлення власниці звинувачення в ненаданні допомоги чоловіку без свідомості, а також ненавмисному спричиненні смерті. За це їй загрожує до п'яти років ув'язнення. Подібне покарання також загрожує затриманому громадянину України, який переховувався і приховав інформацію, перешкоджаючи слідству.

За словами дружини Василя Чорнея Наталії, раніше українець не мав проблем зі здоров'ям, не втрачав свідомості і не мав епілепсії. В Україні у нього залишилося троє неповнолітніх дітей.

Як повідомляв УНІАН, 12 червня у Польщі в результаті дорожньо-транспортної пригоди загинули троє громадян України, четвертий потрапив до лікарні з важкими травмами.