СБУ викрила масштабне розкрадання коштів на ремонті столичного дитсадка / УНІАН

У Києві під час ремонту дошкільного навчального закладу розікрали понад 2 мільйонів гривень.

Читайте такожPolitico: Нова влада України повинна очистити СБУ від корупції

Як повідомили УНІАН у ГУ СБУ у м.Києві та Київській області, завершено досудове розслідування за фактом розкрадання понад 2 млн грн бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт дитсадка в одному з районів столиці.

Відео дня

У СБУ встановили, що представники архітектурно-будівельної компанії після перемоги в тендері на проведення капремонту дитячого садка уклали договір про виконання відповідних робіт на 10 млн грн. «Проте, за висновками експертів, підрядна організація «недопрацювала» на об’єкті на понад 2 млн гривень. Для реалізації оборудки зловмисники підробили акти та довідки виконаних робіт», - йдеться у повідомленні.

Колишньому директору приватного підприємства-підрядника та службовій особі, який проводив технічний нагляд при здійсненні будівельних робіт, оголошено про підозру в скоєнні злочину за ч. 1 ст. 366 та ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт стосовно обох фігурантів справи скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

Раніше журналісти розповіли про експлуатацію дітей та розкрадання коштів у столичному Святошинському дитячому будинку-інтернаті.