Журналісти розповіли шокуючі подробиці з життя Святошинського інтернату / Скріншот, Гроші

Вихованці Святошинського дитячого будинку-інтернату живуть у неприйнятних умовах, а директор закладу є фігурантом кримінальної справи про розкрадання майна та зловживання службовим становищем.

Читайте такожНа Житомирщині звільнили директора інтернату, який змушував вихованців працювати вантажниками

Про це йдеться у сюжеті пограми «Гроші». Так журналісти своїми очами побачили умови, у яких живуть діти-сироти та інваліди, а вихователі змушені проводити у закладі косметичний ремонт за власні кошти. Водночас, цього року на потреби інтернату виділено 48 млн грн бюджетних коштів.

Одна з виховательок закладу розповіла про факти незаконного використання праці дітей-інвалідів. Вони клали в інтернаті бетонну плитку. Жінка зверталась із заявою в поліцію, однак це не дало жодних результатів. Почали спливати і нові подробиці.  Так, діти сироти нібито їздили до директора інтернату Сергія Лактіонова на дачу – возили туди дерев'яні колоди і робили ремонт.

Журналісти показали на території закладу недобудову, на зведення якої з бюджету було виділено понад 7 млн грн. Втім, будівництво так і не було завершено. Журналісти знайшли в реєстрі кримінальну справу щодо цієї будівлі. Мова у провадженні йде про нецільове використання коштів, розкрадання майна та зловживання службовим становищем директором Інтернату.

 Директор закладу коментувати кримінальну справу журналістам не схотів.

Батьки та вихователі розповіли журналістам, що Лактіонова призначили директором інтернату з подачі нещодавно звільненого директора Департаменту соціальної політики КМДА Юрія Крикунова. Останнього журналісти звинувачують у причетності до створенні «бізнесу» з відбирання квартир у пенсіонерів.

Наразі за дорученням мера столиці щодо закладу проводиться службове розслідування.

Раніше СБУ викрила розкрадання понад 3,5 мільйонів гривень на ремонті автодоріг Київщини.