Двох фігурантів аварії засудили до 10 років в'язниці / Фото NewsRoom

У справі винуватців смертельної ДТП у Харкові Олени Зайцевої та Геннадія Дронова намітився новий поворот.

Це випливає зі слів журналістки Тетяна Доцяк. Вона нагадала, що раніше фахівці заявляли, що для встановлення того, чи приймала Зайцева наркотичні засоби, їм потрібно знати кількість опіатів.

Читайте такожЗвернення до Зеленського через ДТП із Зайцевою: адвокат розповіла подробиці (відео)

Відео дня

"Пам'ятаєте експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які з двох разів не змогли визначити, чи перебувала Зайцева у стані наркотичного сп'яніння? Так от, їм труба", – написала вона.

Журналістка розповіла, що представник потерпілих Лариса Матвєєва буде ініціювати проти них кримінальне провадження, основою якого стане висновок психіатра-нарколога Бориса Михайлова.

"Він вивчив документи справи й заявив, що Зайцева перебувала під дією лікарських препаратів з наркотичним ефектом. І для визначення цього не потрібно знати кількість опіатів – достатньо лише факту наявності препарату в організмі, а нормативно-правових документів, що визначають кількість наркотичних речовин, в Україні не існує", – наголосила Доцяк.

За її словами, позиція Матвєєвої полягає в тому, що експерти повинні бути звільнені через некомпетентність, а якщо діяли навмисно – понести кримінальну відповідальність.

Довідка УНІАН. 18 жовтня 2017 року в Харкові на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, та автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого перебував 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. Унаслідок ДТП на місці загинули п'ять людей, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суд Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП й призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 10 років кожного. Захисники Зайцевої та Дронова подали апеляційні скарги на вирок суду.