Кліпмейкер та продюсер Алан Бадоєв та хореограф Олена Коляденко стали режисерами "Ходи Гідності" до Дня Незалежності.

Сьогодні вранці, 15 серпня, на авіаційному заводі "Антонов" у Києві відбулася перша репетиція, пише ТСН.

Читайте такожНа заводі "Антонов" у Києві розпочалася репетиція до Дня Незалежності (відео)

"Хода Гідності" – це масштабний захід, в якому візьме участь гордість країни: представники різних військ, ветерани АТО, вчителі, спортсмени, медики, волонтери, дипломати, а також діти.

"День Незалежності - це честь і пам'ять нашої країни. У цей святковий і урочистий день ми хочемо додати трохи видовищності, зрозумілої кожному українцю. Безумовно, основні державні канони будуть дотримані. Ми їх шануємо і намагаємося врахувати всі деталі. Головними героями свята стануть люди, українці, наші співгромадяни, які своїм талантом і працею створюють історію нашої країни! Нам є ким пишатися! Нам є з ким будувати наше спільне майбутнє, є кому його захистити, і ми хочемо це показати всій Україні!" – прокоментували постановники заходу. 

Як повідомляв УНІАН, 9 липня президент Володимир Зеленський заявив, що замість параду на День Незалежності України держава виділить 300 млн грн на виплати премій військовослужбовцям.

Військовий парад на День Незалежності в Києві не проходитиме вперше з 2014 року.

30 липня керівник Офісу президента Андрій Богдан заявив, що на День Незалежності на Хрещатику в Києві замість військового параду відбудеться Хода гідності за участі військовослужбовців, ветеранів АТО, медики, вчителі, спортсмени, дипломати та волонтери. За його словами, у ході візьме участь Зеленський та керівництво держави.

В Офісі президента вже узгодили план заходів до 28-ї річниці Незалежності України. Головний акцент урочистостей – діти як майбутнє країни, зазначили у прес-службі.