Цього року в заходах до Дня Незалежності братимуть участь військові всіх видів і родів ЗСУ / фото УНІАН

У Збройних силах України пояснили мету формату проведення в День Незалежності на Хрещатику Ходи гідності без залучення військової техніки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу на Майдані Незалежності сказав генерал-лейтенант, начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України Олег Грунтковський.

Читайте такожПолторак розповів про премії для військових до Дня Незалежності

Відео дня

"В заходах з нагоди 28-ї річниці Дня незалежності України будуть брати участь військовослужбовці всіх видів і родів Збройних сил України. Сьогодні відбудеться тренування, а 24 серпня візьмуть участь кращі військовослужбовці, представники видів військ - це будуть зведені підрозділи Сухопутних військ, Повітряних сил, Військово-морських сил, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ", - сказав він.

Генерал-лейтенант нагадав, що формат проведення порівняно з минулими роками змінився, і військова техніка не буде залучатися до участі в заході. "Було прийнято рішення з метою збереження фінансового ресурсу, з метою збереження техніки, щоб не зменшити боєздатність, провести захід у такому форматі, який ви будете бачити. Це нагородження, і це не військовий парад, а це буде просто хода", - зазначив він.

Також у заходах візьмуть участь військовослужбовці - учасники бойових дій і герої України, які воювали на Донбасі. "Вони теж будуть представляти окремий підрозділ, зведений підрозділ", - додав Грунтковський.

Крім того, на його переконання, в формат проведення заходу до Дня незалежності щороку треба вносити певні зміни. "У подіях, які будуть відбуватися, ви побачите, що ми теж показуємо, що Збройні сили є, що вони захищають нашу державу, і що кращі представники представлені на Майдані Незалежності", - заявив він.

При цьому генерал-лейтенант підтримує позицію, що люди, а не військова техніка, мають бути головними на параді. "Державу, насамперед, представляє народ, представляють конкретні люди", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, у День Незалежності на Хрещатику в Києві замість військового параду 24 серпня відбудеться Хода гідності за участі військовослужбовців, ветеранів АТО, медиків, вчителів, спортсменів, дипломатів та волонтерів. У ході також візьмуть участь президент Володимир Зеленський та керівництво держави.