Камеру Ісмаїлова обшукали вдруге за два тижні / фото: Маммет Мамбетов/Facebook

У камері СІЗО №1 російського Ростова-на-Дону, де міститься фігурант першої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Рустем Ісмаїлов, провели обшуки.

Про це повідомив адвокат Маммет Мамбетов на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожФігурант "справи Хізб ут-Тахрір" оголосив голодування через нелюдські умови в російському СІЗО

Відео дня

Він зазначив, що 21 серпня відвідав Ісмаїлова в СІЗО. «Попри те, що моя черга на зустріч з моїм підзахисним була ранньою, зустрітися з ним мені вдалося ближче до обіду. Причиною цього став погром, влаштований у його камері співробітниками ФСВП», - написав адвокат.

«За словами Рустема, це вже другий за останні два тижні. Так, нове керівництво СІЗО наводить свої порядки. У камері все догори дном. Все переламано. Що шукали незрозуміло», - додав Мамбетов.

Як повідомляв УНІАН, 18 червня Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону призначив фігурантам першої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір» Теймуру Абдулаєву, Рустему Ісмаїлову, Узеїру Абдулаєву, Емілю Джемаденову і Айдеру Саледінову покарання у вигляді позбавлення волі на строки від 12 до 17 років.

Їх було затримано в жовтні 2016 року в окупованому Криму. Їх звинуватили в участі в забороненій у Росії організації «Хізб ут-Тахрір».