Маріупольських чиновників підозрюють у вирішенні особистих інтересів бюджетним коштом / фото racurs.ua

Громадське формування «Екологічний патруль» викрило чиновників Маріупольської міської ради Донецької області у нецільовому використанні коштів.

Відповідні висновки активісти зробили, проаналізувавши Звіт про використання коштів по сплаті екологічного податку місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища по місту Маріуполь, повідомивши на сторінці організації в Facebook.

«Привертають увагу пункти з озеленення міста, на які було заплановано у 2018 році 2483 тисяч гривень і у 2019 році на загальну суму майже 9 мільйонів гривень. При цьому відсутня детальна інформація про заплановані роботи, а саме створення автоматичної системи поливу зелених насаджень, проведення інвентаризації зелених насаджень в Маріуполі, наукових досліджень щодо розвитку зеленого господарства міста, зважаючи на глобальні кліматичні зміни», – зауважили екологи.

Відео дня

При цьому вони зробили висновок щодо корупційної складової зазначених робіт.

В організації зазначили, що попри те, що Маріуполь є одним із найбрудніших міст в Україні, у звіті відсутня інформація щодо прибирання сміттєзвалищ, поліпшення стану забруднення повітря, води, природно-заповідного фонду.

«Аналізуючи використання екологічного податку Маріупольською міською радою, робимо висновок, що кошти витрачаються не на покращення екологічної ситуації в місті, а для розв'язання поточних проблем комунальних підприємств міста, безсистемного підходу до озеленення міста та інші заходи, які не є нагальними для одного з найбільш забруднених міст держави, рішення особистих інтересів чиновників на виконання «робіт», – підсумували в «Екологічному патрулі».