Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає / фото УНІАН

Колегія суддів Верховного суду залишила чинним вирок «тітушці» Юрію Крисіну у вигляді позбавлення волі строком на 5 років у справі про вбивство у лютому 2014 року журналіста В’ячеслава Веремія.

Як передає кореспондент УНІАН, таке рішення суд ухвалив, розглянувши касаційну скаргу адвокатів Крисіна, які просили залишити у силі вирок Шевченківського райсуду Києва, яким «тітушку» засуджено умовно.

Читайте такожМати вбитого "тітушками" журналіста В'ячеслава Веремія представила книгу сина (відео)«Вирок Апеляційного суду міста Києва від 13 червня 2018 року щодо Юрія Крисіна залишити без змін, а апеляційну скаргу захисників Крисіна – без задоволення. Постанова Верховного суду є остаточною та оскарженню не підлягає», – сказано в ухвалі.

Відео дня

На засіданні суду захисники потерпілої – вдови Веремія Світлани Кирилаш і сама потерпіла заявили суду, що про жодне каяття з боку Крисіна як пом’якшувальної обставини не може бути мови. Зокрема, Кирилаш зазначила, що вона не почула жодних вибачень з боку Крисіна, жодного жалю та пропозицій відшкодувати моральні збитки. Натомість, весь час Крисін демонстрував зухвалу поведінку до потерпілих, в тому числі й до неї.

Аналогічну позицію висловила прокурор Юлія Малашич, яка сказала, що жодних фактів, які підтверджують щире каяття Крисіна, немає, а тому до нього не можна застосувати норму Кримінального кодексу, яка надає суду право звільняти засудженого від відбування покарання у разі його щирого розкаяння.

Також вона наголосила, що аргументи захисників Крисіна про те, що пом’якшувальною обставиною є наявність у нього малолітніх дітей не витримує критики, оскільки свого часу, коли Крисіна було звільнено із слідчого ізолятора, він поїхав не до своїх дітей, а переховувати зброю, яка була речовим доказом.

Читайте також"Тітушка" Крисін у суді - матері Веремія: "Умийся сама кров'ю. Треба було краще сина виховувати" (відео)Як повідомляв УНІАН, у ніч на 19 лютого 2014 року на розі вулиць Володимирської та Великої Житомирської в центрі Києва «тітушки» вбили журналіста Веремія. Спочатку його сильно побили, а потім вистрілили в спину.

18 вересня 2015 року начальник управління спецрозслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що вбивцею Веремія є людина на ім'я Джалал Алієв. За неофіційною інформацією, вбивця воював на боці бойовиків «ДНР» і був убитий у Горлівці в липні 2015 року.

Дії Крисіна, який добивав битою пораненого журналіста, були кваліфіковані як хуліганство.

22 грудня 2017 року суддя Шевченківського райсуду Києва Олег Лінник виніс вирок у вигляді 4 років позбавлення волі з відстрочкою покарання терміном на два роки.

13 червня 2018 року Апеляційний суд Києва змінив вирок суду першої інстанції та призначив Крисіну нове покарання - 5 років реального позбавлення волі. Крисін визнав свою провину, але заявив, що до вбивства Веремія не причетний.

На початку жовтня 2018 року Крисіна етапували до Торецької виправної колонії №2 для відбування покарання.

Дарницький райсуд Києва у даний час розглядає ще одну справу проти Крисіна – щодо протидії активістам Євромайдану та катування.