Чиновники організували схему розкрадання бюджетних коштів / фото УНІАН

У Кривому Розі Дніпропетровської області посадовців міської ради підозрюють у привласненні понад 1 млн грн під час підготовки до святкування дня міста.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

Читайте такожДовкола Нацради часів Порошенка розгорається корупційний скандал через аферу на 100 млн - ЗМІ

Відео дня

Зазначається, що оперативниками управління захисту економіки в Дніпропетровській області Нацполіції за процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області було викрито злочинну схему розкрадання бюджетних коштів під час організації святкових заходів, присвячених 244-й річниці заснування міста Кривий Ріг.

Слідством встановлено, що посадовці міськради вступили в змову та залучили до протиправних дій приватного підприємця у якості підрядника свята. Задля проведення свята міськрада заключила з підприємцем договір на 4 мільйони гривень.

За даними поліції, вартість послуг з виступу артистів штучно була завищена на суму понад мільйон гривень.

Вчора, 9 вересня, правоохоронці провели ряд санкціонованих обшуків за місцем розташування робочих місць посадових осіб виконкому Криворізької міської ради.

Також вчора одному з фігурантів справи було оголошено підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Слідчі дії тривають.