Російський політв'язень підтримував українських моряків у полоні / фото УНІАН

Українські моряки, звільнені з російського полону в рамках обміну утримуваними особами, зібрали гроші для російського політв'язня Костянтина Котова, який надавав їм підтримку.

Про це у Facebook повідомив адвокат Микола Полозов.

"Довгі місяці перебування моряків у полоні Котов допомагав збирати морякам передачі, приходив до них на суди, стояв у пікетах на підтримку військовополонених і політв'язнів українців і кримських татар. У серпні Котов був затриманий і звинувачений за статтею 212.1 КК РФ - репресивною статтею, придуманою російською владою для тих, хто намагається реалізувати конституційне право на свободу зібрань. Для тих, хто у мирні способи виступає проти несправедливості влади. Зі швидкістю сталінських трійок, буквально за тиждень, Котова було засуджено до 4 років таборів. Просто за те, що не промовчав", - написав Полозов.

Відео дня

Читайте також"Немає гарантії, що не призначать терористом": Полозов закликав українців не їздити в Крим і РФ

Коли українських моряків звільнили, вони дізналися, що волонтера посадили.

"Сьогодні звільнені українські моряки зібрали гроші і попросили мене передати їх Вікторії Івлєвій, щоб вона розпорядилася ними на допомогу і підтримку російському політв'язню Костянтину Котову. На знак вдячності та подяки за його підтримку в той момент, коли вони самі перебували у в'язниці. Суму в розмірі 12 400 українських гривень і 25 850 російських рублів я привезу до Москви і передам Вікторії", - повідомив Полозов.

Звільнений у рамках обміну з РФ український режисер Олег Сенцов заявив, що буде боротися за звільнення інших в'язнів Кремля, в тому числі й на Донбасі.