Зеленський підписав важливий закон / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону "Про оборону України" щодо організації оборони держави".

Читайте такожТрамп наказав затримати військову допомогу Україні перед дзвінком Зеленському - ЗМІ

Про це йдеться у картці законопроекту на сайті парламенту.

Відео дня

Згідно з статусом документу, 23 вересня його підписав голова Верховної Ради Дмитро Разумков, і того ж дня - президент Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 20 вересня Верховна Рада ухвалила президентський закон про внесення змін до закону "Про оборону України" щодо організації оборони держави (№ 1011).

За це рішення проголосували 286 народних депутатів із 376 зареєстрованих у сесійній залі.

Законом встановлюється, що план оборони України - це складова частина оборонного планування, що містить сукупність документів, які визначають зміст, обсяги, виконавців, порядок і строки здійснення політичних, економічних, соціальних, воєнних, наукових, науково-технічних, інформаційних, правових, організаційних, інших заходів держави щодо підготовки до збройного захисту та її захист у разі збройної агресії або збройного конфлікту.

Для організації оборони держави президент України за поданням Кабінету міністрів затверджує структуру плану оборони України, план оборони України та військово-адміністративний поділ території України.

Порядок розроблення плану визначається Кабміном.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.