З бюджету в середньому виділяється близько 19 тисяч гривень на кожну дитину на місяць / скріншот

Сума, яку повинні додатково платити батьки дітей, які навчаються у Київській дитячій академії мистецтв, становить 17 тисяч гривень на рік.

Про це йдеться в сюжеті програми «Гроші».

«Ті вчителі, які добрі, вони не піддаються (на корупцію - УНІАН). Вони просто навчають всіх, кого повинні навчати. А є такі, які комусь пояснюють, а комусь ні. Обирають того, кого їм сказали. І не займаються. А ті, хто підписав договори, з ними займаються окремо», - розповідає учениця академії Ксенія Збишко.

Читайте такожЗеленський закликав українців почати рішучу боротьбу з корупцією і оголосив новий флешмоб (відео)

Договір – це додатковий внесок, який легалізує побори у навчальному закладі. Сума складає 17 тисяч гривень на рік. Саме тому діти, батьки яких не можуть заплатити такі гроші, втрачають натхнення на творчість.

Ректор академії, народна артистка України Ольга Бенч у поборах не бачить проблем. За її словами, це плата за додаткові уроки.

Журналісти порахували, що за минулий рік академія з держбюджету отримала майже 57 мільйонів гривень. Всього у школі навчається 250 учнів. Виходить 19 тисяч гривень на кожну дитину на місяць. Академія займає перше місце у столиці за розміром фінансування. Однак реальність зовсім інша.

«Обіди за власні кошти, темні коридори та жахливі кабінети, відсутність спортмайданчику», - розповідає кореспондент.

При цьому зарплата самої директорки академії, згідно із її фінансовою декларацією, становить  понад 60 тисяч гривень на місяць.

Як повідомляв УНІАН, 23 вересня у відеозверненні у Facebook Зеленський заявив, що запускає «наймасштабніший» челендж.

Він запропонував українцям жити за законом, сплачувати податки та повідомляти про корупцію на гарячу лінію НАБУ.

«Якщо від вас вимагають хабар, пропонують «відкат» чи будь-яку іншу корупційну схему: будь-ласка, не мовчіть, не потрібно писати у соцмережах «все пропало», «ті – такі самі як ті», «Зеленський понаставив своїх рєшал», ні. Звертайтеся на гарячу лінію НАБУ – 0 800 503 200. Дзвоніть та повідомляйте, а правоохоронні органи будуть реагувати та карати», - сказав президент.