СБУ викрила чиновницю, яка наживалася на пенсіонерах з окупованих територій / СБУ

У Харкові співробітники Служби безпеки України викрили завідувача відділення одного з державних банків на зловживаннях з обслуговування внутрішньо переміщених осіб.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Читайте такожУ Львові правоохоронці затримали підприємця, коли той передавав $10 тисяч хабаря СБУ-шнику (фото)

Відео дня

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисниця систематично вимагала від «переселенців» гроші за проведення процедури ідентифікації без їхньої фізичної присутності у відділенні банку.

«За кожного «клієнта» на підставі наявності лише його пенсійної банківської картки завідувачка одержувала від посередників від 200 гривень за кожне продовження нарахувань. Через протиправну оборудку чиновниця, з порушенням чинного законодавства, нараховувала пенсії громадянам, які фактично не змінювали місце проживання і продовжують проживати у тимчасово окупованих районах Донбасу», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у межах відритого кримінального провадження співробітники СБУ задокументували одержання нею двох траншів неправомірної вигоди на загальну суму майже 15 тисяч гривень.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення чиновниці держбанку у вчиненні злочину, передбаченого ст. 368 (одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Нагадаємо, 10 липня правозахисна організація Human Rights Watch у листі до президента України Володимира Зеленського закликала українську владу посилити спроби захистити права українців похилого віку, які живуть на непідконтрольній уряду території Донецької та Луганської областей.