Спілка журналістів передала до міністерства низку досі не розслідуваних справ про напади на журналістів / УНІАН

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков доручив призначити у відомстві відповідальних за щоквартальні звіти про розслідування злочинів проти журналістів.

Про це у Facebook повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

Читайте такожАваков взяв під контроль справу із затримання КОРДом патрульних у Дніпрі

Відео дня

Крім того, Аваков уповноважив свого заступника Антона Геращенка й голову Нацполіції Ігоря Клименка координувати зусилля МВС та ГУНП для ефективного реагування на факти перешкоджання журналістській діяльності.

«Також Міністр погодився забезпечити персональне реагування на перелік резонансних нападів на журналістів у регіонах, який підготувала НСЖУ», – йдеться у повідомленні.

НСЖУ, зокрема, передала до міністерства справу про напад радикалів на агентство «Укрінформ», побиття журналістів у Вінниці, на Чернігівщині, Житомирщині та Одещині тощо. Окремо розглянуть факт побиття фотокореспондента Ігоря Єфімова співробітниками міліції у часи Євромайдану в лютому 2014 року.

Як раніше повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що рішення залишити Авакова на посаді є одним з найбільш складних. За його словами, приймаючи його, вони «серйозно поговорили» і «дуже чітко позначили «червоні лінії» для Авакова.