З листопада українські водії зможуть за допомогою мобільного додатка створювати власні е-посвідчення чи е-технічні паспорти. Це надасть водію право не брати з собою в дорогу пластикові оригінали цих документів, адже їхні електронні копії матимуть таку саму юридичну силу, як і пластикові оригінали.

Водійські права та технічні паспорти радянського зразка, а також заламіновані, які видавалися у 1990-их – 2000-их роках, не будуть доступні для оцифровування. Тому водіям-власникам документів старого зразка, якщо вони захочуть створити електронні дублікати, необхідно буде обміняти їх на нові документи.

Читайте такожРецепт боротьби з контрабандою від Гончарука: змінити керівництво митниць у всіх областях

З листопада запрацює оновлена Державна митна служба України. Основне завдання оновленої митниці – боротьба з корупцією та з контрабандою. Існуючі митні пости, які підпорядковуються ДФС, переведуть до Митної служби. Замість 26 митниць буде 16, а також лишаються окремо лабораторія і кінологічний центр.

З листопада запрацює безвіз із Домінікою. Домініка - гірський острів з тропічними лісами на межі Карибського моря та Атлантичного океану.

Згідно з угодою, українці зможуть перебувати на території Домініки до 90 днів без віз, незалежно від мети в’їзду. Нові правила почнуть діяти з 13 листопада 2019 року.

Як раніше повідомляв УНІАН, 23 жовтня Кабінет міністрів прийняв низку рішень, які дозволять найближчим часом запустити деякі онлайн-послуги, серед них – мобільний додаток для водіїв.