В СБУ запевнили, що найближчим часом оприлюднять результати слідства щодо вбивства Гандзюк / УНІАН

Служба безпеки України найближчим часом покаже результати розслідування п’яти кримінальних проваджень у справі вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Читайте такожБатько Гандзюк запросив Зеленського на акцію "Рік без Каті" (відео)

Як повідомляє «Громадське», таку заяву в ефірі ток-шоу «Свобода Слова» зробив керівник Головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар.

Відео дня

За його словами, окрім кримінального провадження щодо вбивства Гандзюк, розслідується ще п’ять пов’язаних кримінальних справ.

«Всього є 5 кримінальних проваджень. І по цих 5 кримінальних провадженнях робота слідчих продовжується під процесуальним керівництвом ГПУ. Можу вас запевнити, що найближчим часом в цих провадженнях будуть результати і вони будуть оприлюднені для громадськості», — заявив Тиводар.

Довідка УНІАН. Громадська активістка Катерина Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. Це сталося через три місяці після того, як її облили концентрованою сірчаною кислотою у Херсоні. У справі про замах на Гандзюк були затримані підозрювані у виконанні і організації нападу, але замовників офіційно не встановили.

6 червня суд засудив організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Сергія Торбіна до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Микита Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Володимир Васянович та Віктор Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину В'ячеслав Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від "БПП" Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.