Співробітники КМДА підробляли документацію про тендерні процедури та взяття на баланс придбаних товарів на загальну суму 12 мільйонів гривень / фото: СБУ

Чиновників однієї з установ Департаменту молоді та спорту Київської міськдержадміністрації викрито у розкраданні бюджетних коштів під час закупки спортивного інвентаря до дитячо-юнацьких закладів столиці.

Читайте такожУ СБУ назвали причину, через яку обшукують офіс, пов'язаний з нардепом Столаром

Про це повідомили у Головному управлінні СБУ у м.Києві та Київській області.

Відео дня

Оперативники спецслужби встановили, що посадовці закуповували до дитячо-юнацьких закладів сумнівної якості спортивний інвентар через підконтрольну фірму за штучно завищеними цінами. Для цього вони підробляли документацію щодо проведення тендерних процедур та поставки на баланс придбаних товарів на загальну суму 12 млн грн. Тепер встановлюється відповідність придбаної для дітей продукції встановленим технічним вимогам та нормам безпеки.

Під час санкціонованих обшуків за адресою підприємства-постачальника та у приміщенні одного із закладів Департаменту молоді та спорту КМДА правоохоронці виявили документи та інші речові докази проведення оборудок.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.