Україна вперше візьме участь у цих змаганнях / УНІАН

Минулої доби у Києві електронна система TruSign на Столичному шосе зафіксувала перевищення швидкості - 222 км/год., з якою рухалося одне з авто.

Про це повідомляє у Facebook Центр організації дорожнього руху.

Читайте такожУ Києві на Столичному шосе лихач розігнався до 222 км/год

Відео дня

"На жаль, і в цілому результати моніторингу швидкості невтішні. Дозволений швидкісний режим порушили 19 556 транспортних засобів, а це – 67,8% від загальної кількості авто, які проїхали трасою за добу. При цьому 6,88% (1 983) автівок перевищили швидкість більше, ніж на 50 км від дозволеної. Таким чином, середня швидкість руху Столичним шосе за добу становила 76,4 км/год.", - йдеться в повідомленні.

У Центрі організації дорожнього руху нагадали, що максимально дозволена швидкість руху столичними магістралями у зимовий період - 50 км/год. "Закликаємо дотримуватися встановлених обмежень. Адже саме перевищення швидкості - основна причина ДТП в Україні. Через неї відбувається близько 35% усіх аварій", - додали в Центрі.

Як повідомляв УНІАН, з 8 жовтня 2018 року на дорогах міжнародного та національного значення патрульні почали в пілотному режимі використовувати портативні пристрої вимірювання швидкості TruCam.

В лютому 2019 року патрульні використовували вже 50 таких вимірювачів швидкості, а у вересні - 100.

TruCam — лазерний вимірювач швидкості, оснащений режимом відеофіксації. Відомості про дату, час і місце розташування (координати) автомобіля, які видає TruCam, автоматично надходять від вбудованого в прилад GPS-приймача. Початок фіксації порушення можливий на відстані до 1,2 тис. метрів.