Дудку і Бессарабова затримали 9 листопада 2016 року / krymr.com

Засуджених російським судом у «справі «українських диверсантів» Володимира Дудку та Олексія Бессарабова, які зараз перебувають у Сімферопольському СІЗО, швидше за все, етапують у Росію.

Про це 26 листопада Крим.Реалії сказала Оксана Железняк.

«Я так думаю, що вони відбуватимуть покарання в Росії. У них колонія суворого режиму і у цій категорії злочинів є перелік колоній, куди відправляються люди для відбуття покарань. Малоймовірно, що вони залишаться в Криму для відбуття покарання. Усе можливо, але це малоймовірно», - сказала Железняк.

Відео дня

Читайте такожПереніс етап лише завдяки лікам: у засудженого у "справі українських диверсантів" Володимира Дудки погіршилося здоров'я

Як повідомляв УНІАН, кримчан Володимира Дудку, Олексія Бессарабова і Дмитра Штиблікова затримали 9 листопада 2016 року в окупованому Росією Севастополі. Їх звинуватили в підготовці диверсії організованою групою і зберіганні зброї.

16 листопада 2017 року так званий "Севастопольський міський суд" засудив Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму після того, як він уклав досудову угоду зі слідством, тобто визнав свою вину.

Дудка і Бессарабов повністю заперечують свою вину. 4 квітня 2019 року так званий "Севастопольський міський суд" засудив їх до 14 років позбавлення волі кожного, а також призначив штрафи.

10 жовтня 2019 року Дудку і Бессарабова доставили в московський СІЗО "Матроська тиша" для участі в судовому засіданні.

15 жовтня Верховний суд Росії відхилив скаргу захисту і залишив чинним Дудці та Бессарабову.

16 жовтня уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала свою російську колегу Тетяну Москалькову посприяти проведенню медичного обстеження і лікуванню Дудки. За словами адвоката, у нього погіршується стан здоров'я, зокрема, йдеться про виразку, яку в умовах пенітенціарної установи не лікують.

23 жовтня син Дудки Ілля Каверніков заявив, що його батька і Бессарабова етапували з московського СІЗО «Матроська тиша» в окупований Сімферополь, а 18 листопада їх доставили в сімферопольське СІЗО.