Скандали щодо справи Зайцевої не вщухають / фото "Медіапорт"

Наступного тижня ДБР має допитати слідчого Ігоря Волкова, який розслідував справу фігурантів моторошної ДТП у Харкові із шістьма жертвами Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.

Та Бюро, за словами журналістки Тетяни Доцяк, не в курсі деталей. "Я зустріла в коридорах місцевої телекомпанії АТН в.о. директора теруправління ДБР в Харківській і Полтавській областях. І знаєте, що з'ясувалося? Вона не в курсі деталей. Ні про діяльність Волкова, ні про діяльність Федірко. Ми всі в курсі, а вони ні. То про що допитуватимуть Волкова?", - пише вона на своїй сторінці у Favebook.

Журналістка нагадала, що представники потерпілих ініціювали розслідування щодо експертів, нарколога Федірко і слідчого Волкова. 

Відео дня

Читайте такожСмертельна ДТП у Харкові: Зайцева знову просить пом'якшити вирок

"... До чого тут Волков і Федірко? Був і перший висновок експертів, де вони вказали, що не можуть визначити наркотичний стан Зайцевої, бо їм не передали необхідні документи. Їх мав передати слідчий Волков під час досудового слідства. Які документи вже були в наявності у Волкова? 1) Огляд наркологом Федірко, яка вказала, що у Зайцевої були звужені зіниці, нечіткі рухи, невиконана поза Ромберга і так далі. 2) Аналіз сечі зі знайденими опіатами. 3) Розширений висновок, які саме з опіатів були знайдені, а саме кодеїни (наркотичний ефект). Все це Волков мав передати експертам, але не передав", - наголосила Доцяк.

Окрім того, Федірко у суді заявила, що саме Волков керував її діями - скільки взяти у Зайцевої сечі й крові для аналізу.

"Зайцева здавала кров двічі, а сечі один раз, але повну склянку. Але цього чомусь не вистачило для необхідного повторного аналізу на наркотики. А от кров, яку взяли двічі, взагалі не досліджували, хоча саме аналіз крові міг бути беззаперечним підтвердженням на наркотики", - нагадала журналістка.

"То ж куди поділися сеча й кров, необхідні для повторного й основного аналізу? І яке мав право Волков керувати діями нарколога Федірко і чому вона підкорилася?", - запитує вона.

Крім того, продовжила Доцяк, Федірко шукали півроку через наказ суду. Коли її знайшли - а знайшли її небайдужі люди, а не Волков - Федірко заявила в суді, що Волков знав, де вона перебуває, мав її номер і телефонував їй, але чомусь півроку не доправляв її до суду.

"Все це ви, ДБР, і маєте з'ясувати", - підсумувала журналістка.

Як повідомляв УНІАН, 8 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської з провулком Мечнікова у центрі Харкова зіткнулися автомобілі Lexus і Volkswagen Touareg. Першим авто керувала 20-річна Олена Зайцева, другим – Геннадій Дронов. Від зіткнення авто Зайцевої вилетіло на тротуар і на смерть збило групу пішоходів. Жертвами аварії стали 6 людей, ще 5 отримали поранення.

Суд у цій справі тривав понад рік, відбулося приблизно 60 засідань. І Зайцева, і Дронов на судових дебатах визнали свою провину у скоєнні аварії. Олену Зайцеву і Геннадія Дронова засудили до 10 років позбавлення волі.