REUTERS

Російський політолог, співробітник Центру російських досліджень Бориса Нємцова (Прага) Олександр Морозов вважає, що побудований Росією міст через Керченську протоку у захоплений Крим має для Кремля величезне символічне значення.

Для влади РФ не дуже великий економічний сенс Керченського мосту, розповів експерт під час чату на "Главреді".

Читайте такожОкупанти будують копію Кримського мосту (фото)

Відео дня

За його словами, міст у Крим важливий з точки зору гігантських будівельних корпорацій одного президента Росії Володимира Путіна, голови ради директорів компанії "Стройгазмонтаж" (підрядник будівництва Кримського моста) Аркадія Ротенберга - для них це вигідно.

"...він (Кримський міст - Ред.) має величезне символічне значення для Кремля. Потрібно нагадати, що спробу побудувати міст у цьому місці Кремль робив ще в 90-е роки, у спокійні часи...", - стверджує співрозмовник.

Політолог наголосив, що Кримський міст відіграв досить важливу роль для блокування Азовського моря.

"Зараз це важливий момент, який хвилює у тому числі багатьох європейських дипломатів. Адже що відбувається з режимом використання Азовського моря? Росія в односторонньому порядку здійснює якесь ембарго. І міст виявився вельми зручним елементом цього ембарго", - сказав Морозов.

Нагадаємо, Росія почала будувати Кримський міст у квітні 2015-го, а в середині травня 2018 року пройшло відкриття автодорожньої частини споруди. На Керченському мосту також проклали залізницю, очікується запуск нею потягів.