Загородження дасть змогу запобігти можливому поширенню нафти з аварійного танкера / фото: Думская

В Одесі навколо танкера «Делфі», який зазнав аварії, встановили сорбувальні бони.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі державного підприємства «Адміністрація морських портів України».

«Фахівці «Адміністрації морських портів України» та Військово-морських сил України завершили встановлення бонової огорожі», - повідомили в прес-службі.

Відео дня

Читайте такожБіля берегів Гібралтара затримано нафтовий танкер з українцями на борту

Як наголошується, в операції із встановлення брали участь водолази і співробітники служби з ліквідації аварійних розливів забруднюючих речовин Одеської філії АМПУ, два катери ВМС України та буксир «Гайдамака», який доставив необхідне обладнання до місця встановлення.

За даними прес-служби, 300 метрів бонів підвищеної плавучості закріплено на якорях і кільцем оперізують судно, яке стоїть біля одеського пляжу «Дельфін».

«Це загородження дасть змогу запобігти можливому поширенню нафтопродуктів з аварійного танкера в разі розгерметизації окремих елементів його паливної системи, спеціальних ємностей чи в разі отримання судном додаткових ушкоджень», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер «Делфі» з трьома українцями на борту. Танкер подав сигнал лиха ще ввечері 20 листопада, коли потрапив у зону нагляду морського порту «Южний» (Одеська обл.). Пізніше в результаті негоди його віднесло до пляжу «Дельфін» в Одесі. Водолази евакуювали трьох членів екіпажу.

За даними Адміністрації морпортів, цей танкер був без вантажу.

Аварія танкера призвела до забруднення узбережжя. Зокрема, за інформацією виконувача обов‘язків голови Держекоінспекції України Єгора Фірсова, гранично допустимі норми були перевищені в 157 разів. 25 листопада в мерії заявили, що рівень забруднення значно знизився.

Сьогодні, 27 листопада, в.о. начальника адміністрації Одеського морського порту Денис Карпов заявив, що фахівці приступили до встановлення бонових загороджень навколо танкера.