Наразі завершуються процесуальні дії, необхідні для оголошення затриманому підозри / nabu.gov.ua

В Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявили, що вирішується питання про обрання запобіжного заходу затриманому одеському бізнесмену Вадима Альперіну, якого президент Володимир Зеленський назвав «хрещеним батьком контрабанди в Україні».

Як зазначається в повідомленні НАБУ у соціальній мережі Facebook, наразі детективи НАБУ та прокурори САП вчиняють необхідні процесуальні дії, пов’язані з особистим врученням цій особі повідомлення про підозру.

Читайте такожДетективи НАБУ затримали "хрещеного батька контрабанди" Альперіна«Щойно затримано особу, яку слідство вважає очільником злочинної організації, що вчиняла злочини, пов’язані з махінаціями із розмитненням товарів за заниженими цінами, імпортованих в Україну», – заявили в бюро,

Відео дня

Слідство вважає, що затриманий вчинив злочини, передбачені ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали 10 осіб, серед яких семеро співробітників органів митного контролю, у зв'язку з порушенням митного законодавства. Перед цим заступник начальника Київської міської митниці в Державній фіскальній службі України Сергій Тупальський заявив про проведення обшуків у нього вдома.

За даними «Української правди», справа, в рамках якої правоохоронці провели спецоперацію, пов'язана з «одним з найвідоміших контрабандистів» України Альперіним, який нібито пропонував детективам НАБУ хабар у 800 тисяч доларів.

Крім того, 26 листопада президент України Зеленський закликав допомогти з розшуком одного з «хрещених батьків контрабанди в Україні» Альперіна.

Сьогодні, 27 листопада, детективи НАБУ повідомили про підозру семи посадовцям митниці та екс-чиновнику фіскальної служби у зв'язку з махінаціями на митниці.