Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу / фото НАБУ

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) завершило розслідування стосовно керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Андрія Максименка, якого 11 вересня затримали під час одержання хабара.

Як повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно керівника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області, викритого на отриманні 300 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Читайте такожНАБУ про затримання Альперіна: вирішується питання про обрання запобіжного заходуДосудовим розслідуванням встановлено, що у серпні посадовець отримав 300 тисяч гривень від приватної компанії за сприяння в перерахуванні їй майже 4,62 мільйона гривень як оплату за фактично виконаний ремонт дороги Н-11 Дніпро-Миколаїв.

Відео дня

Надалі посадовець висунув підприємству повторну вимогу щодо одержання частини коштів, а саме 90 тисяч доларів, що були сплачені підконтрольною йому державною установою приватному підприємству.

Посадовця було затримано під час одержання вказаної частини неправомірної вигоди.

Його дії кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України. На сьогодні підозрюваному та його адвокатам відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення, після чого обвинувальний акт буде скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як повідомляв УНІАН, 11 вересня в Одесі детективи НАБУ затримали очільника Служби автомобільних доріг у Миколаївській області Максименка під час одержання хабара.

Того ж дня Державне агентство автомобільних доріг України звільнило його з посади.

12 вересня детективи НАБУ за погодженням із САП повідомили Максименку про підозру.

13 вересня Вищий антикорупційний суд арештував Максименка з альтернативою внесення застави у розмірі 1 мільйон 927 тисяч гривень, яку було внесено.