У результаті пожежі постраждали понад 30 осіб / фото glavcom.ua

Керівництво Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу, де 4 грудня сталася масштабна пожежа, мало фінанси на облаштування системи пожежної безпеки.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Олег Бех.

Він зазначив, що в коледжі навчалося понад 600 учнів на платній основі, батьки яких платили від 10 до 14 тис. грн на рік за навчання.

Відео дня

«Тому в коледжі були гроші на нормальне забезпечення безпеки дітей. І слідство має дати оцінку діям керівництва коледжу - чи використовувалися гроші належним чином, чи використовувалися за призначенням ...», - заявив начальник главку.

За його словами, ніякого сигналу оповіщення на відповідний пульт не надходило, а «система» (протипожежна) працювала на «застарілої кнопці».

Читайте такожДо Одеси прибула урядова комісія з розслідування причин пожежі в коледжі

Як повідомляв УНІАН, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3-му поверсі 6-поверхового навчального корпусу сталася пожежа, площа якої становила 4 тис. кв. м. У цьому кутовому будинку розміщувалося 19 різних організацій та установ.

Одразу після пожежі стало відомо про загибель 16-річної студентки Ксенії Бабенко, увечері 5 грудня під завалами була виявлена загибла викладачка Ганна Бортюк, 6 грудня - ще дві жертви, у ніч на 7 грудня - одна людина, того самого дня ввечері - ще двоє, і стало відомо про те, що в лікарні помер рятувальник Сергій Шатохін. Вранці 8 вранці виявили ще два тіла, стільки ж - у ніч на 9 грудня.

У результаті пожежі постраждали понад 30 осіб.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Розглядаються дві версії займання - аварійна робота електрообладнання та навмисний підпал. Готується підозра двом фігурантам.

8 грудня стало відомо, що Шатохін і Бортюк, яка виводила з вогню дітей, будуть представлені до звання «Герой України».

Учора, 9 грудня, Одеська ОДА заявила про ризик обвалення стін горів коледжу.

Сьогодні стало відомо, що підозру пред'явлено директору коледжу.