Адвокат Добош повідомив, що слідчий у справі Шеремета пішов у відпустку / фото УНІАН

Адвокат підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко заявив, що слідчий у цій справі пішов у відпустку на тиждень.

Про це адвокат Владислав Добош написав у Facebook.

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат Кузьменко оприлюднив її листування напередодні вибуху

Відео дня

«Виявляється, старшого слідчого Бирка Василя Анатолійовича, який підписав підозру, на місці немає і тиждень не буде. Запропонував мені здати клопотання через канцелярію. Ні-ні, не прокатить! Особисто слідчому під розпис хочу. У групі є ще вагон слідчих. Визначають, кого до мене прислати. Подивлюсь, як швидко дадуть матеріали на ознайомлення. Хочу сьогодні, прямо негайно», — написав він.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня цього року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Лиса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня суд обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.