Генерала Марченка випустили із СІЗО / facebook.com/MinistryofDefence

Підозрюваний у справі про закупівлю неякісних бронежилетів генерал-майор, начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Марченко вважає, що кримінальне провадження проти нього замовив один з виробників.

Читайте такожСправа бракованих бронежилетів: генерала Марченка випустили з СІЗО

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам після внесення застави і виходу із СІЗО.

Відео дня

За словами Марченка, він раніше отримував пропозицію внести заставу, однак «не мав морального права скористатися цим», оскільки його підлеглі утримувалися під вартою.

Також він додав, що не мав стосунку до закупівлі бронежилетів, а лише здійснював контроль їхньої якості.

Крім того, Марченко заявив, що справа проти нього повністю сфальсифікована.

Відповідаючи на запитання журналістів про причини фальсифікації провадження, він припустив, що таким чином відстоювалися інтереси “одного з виробників”.

Також Марченко додав, що його тримали під вартою з метою психологічного тиску.

Як повідомляв УНІАН, 5 листопада слідчі ДБР повідомили про підозру п’ятьом посадовцям Міноборони, серед яких генерал-майор Марченко, у бездіяльності, що призвела до закупівлі 11 тис. неякісних бронежилетів на загальну суму близько 100 млн грн.

11 листопада Марченку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 76 млн грн. 28 листопада апеляційний суд залишив під вартою Марченка, але зменшив йому заставу до 20 млн грн.

Іншим фігурантам суд обрав запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою застав та домашні арешти.

Екс-президент Петро Порошенко надав 19 млн грн для звільнення Марченка із СІЗО. Ще понад 1 млн грн на заставу зібрали активісти.