На сьогодні у Київському зоопарку вже облаштовані три озера / Фото УНІАН

У 2020 році у Київському зоопарку розпочнуть третю чергу реконструкції.

Як повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації з посиланням на заступника голови КМДА В’ячеслава Непопа, роботи з реконструкції Київського зоопарку продовжаться і наступного року.

Читайте такожХарківський зоопарк показав публіці двійко степових черепашенят (відео)

Відео дня

За його словами, зокрема будуть завершувати роботи другої черги: будівництво приматника на 7 тис. кв. м. з відкритими просторами; у приміщеннях нової вхідної групи на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної буде встановлюватись інженерне обладнання.

У рамках третьої черги реконструкції передбачають облаштування господарської та наукової частин, будівництво паркінгу та другої вхідної групи в зоопарк з боку вулиці Зоологічної.

Як нагадали в КМДА, на сьогодні у Київському зоопарку вже облаштовані три озера з сучасною кількарівневою системою очищення – декоративне з «садом каменів», коропове з альтанкою в японському стилі та пеліканове озеро з будівлею для зимування птахів. Завершуються роботи в універсальному вольєрі неподалік входу. Проведена реконструкція амфітеатру. Також проводяться роботи з будівництва нової вхідної групи.

Як повідомляв УНІАН, згідно з розпорядженням КМДА від 14 серпня 2017 року № 969, реконструкція Київського зоопарку обійдеться в понад 1,7 млрд грн. Роботи охоплять 33,7 га території зоопарку. При цьому площа забудови становитиме близько 49 тис. кв. м, передбачена поверховість – 1,2,3,4 та 9 поверхів. За планом період реконструкції триватиме 63 місяці і передбачено 4 її черги.

Зоопарк під час реконструкції продовжує працювати. Роботи з оновлення зоопарку були розпочаті навесні 2018 року. Реконструкція трьох озер входила до першої черги оновлення зоопарку.