Організаторів схеми затримали / dbr.gov.ua

Державне бюро розслідувань (ДБР) заявило про викриття злочинної схеми вимагання 800 тисяч гривень неправомірної вигоди посадовими особами держпідприємства стратегічного значення «Артемсіль» та працівниками правоохоронних органів.

Як повідомили в ДБР, організаторів схеми затримали.

Читайте такожСБУ викрила схему незаконної легалізації росіян в ЄСЗа даними відомства, в схемі брали участь заступник начальника Головного управління Служби безпеки України (СБУ) в Донецькій і Луганській областях, заступник начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області, а також ряд посадових осіб «Артемсолі».

Відео дня

Слідство встановило, що попередньо змовившись між собою, згадані особи налагодили схему систематичного вимагання та одержання неправомірних вигод.

З цією метою вони створювали штучні перешкоди суб'єктам господарської діяльності під час процедури підписання актів приймання виконаних підрядних робіт за укладеними договорами; затягували строки перерахування коштів за виконані роботи; надсилали офіційні листи (повідомлення) уповноваженим суб'єктам з вимогою проведення перевірок додержання законів.

Розмір «відкату» встановлювався у розмірі 15% від суми укладених договорів.

За результатами проведених слідчих дій у Запоріжжі 27 листопада задокументований факт вимагання та одержання частини «відкату» у 8500 доларів через заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області.

Зараз вирішується питання про оголошення підозр і обрання запобіжного заходу причетним / dbr.gov.ua

А в Бахмуті 24 грудня затримали заступника начальника управління Головного управління СБУ в Донецькій і Луганській областях та заступника начальника одного з відділів Управління СБУ в Запорізькій області після здобуття ними іншої частини «відкату» в сумі 540 тисяч гривень від представника підприємства. Зараз вирішується питання про оголошення їм підозр і обрання запобіжного заходу.

Також вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ДП «Артемсіль».

Раніше УНІАН повідомляв, що президент Зеленський підписав закон про перезавантаження ДБР.