Рятувальники закликають бути обережними з піротехнікою на Новий рік / фото: pplus.in.ua

Державна служба надзвичайних ситуацій закликає українців обережно поводитися з піротехнічними засобами, щоб відсвяткувати Новий рік безпечно.  

Про це йдеться в повідомленні ДСНС у Києві.

Читайте такожУкраїнські військові записали зворушливе привітання з Новим роком (відео)

Відео дня

"Піротехніка за задумом була створена, щоб дарувати людям задоволення. Феєрверки, салюти та інші піротехнічні вироби використовуються у нас здавна, щоб створити відчуття свята. А в невмілих і безвідповідальних руках навіть найбезпечніша річ може стати смертельно небезпечною", – наголошують у ДСНС.

Рятувальники закликають купувати піротехнічні вироби у спеціалізованих магазинах, звернути увагу на наявність інструкції щодо безпечного використання, національного знаку відповідності, цілісності упаковки та термінів експлуатації.

Не слід використовувати піротехнічні вироби у нетверезому стані, під час їх запуску не палити. Не рекомендується носити піротехніку в кишенях та не підпалювати її, тримаючи в руках, а також не запускати феєрверки з балкона або вікна.

Бенгальські вогні радять підпалювати на відстані витягнутої руки, під кутом 45 градусів, не нахилятися над ними.  

Також рятувальники закликають пильно стежити за дітьми та не дозволяти їм гратися з феєрверками.

Перед утилізацією піротехніки спочатку потрібно залити її водою на дві години і лише після цього викинути у смітник.

Як повідомляв УНІАН, у Міністерстві енергетики та захисту довкілля назвали щонайменше три причини, чому варто обмежити використання феєрверків під час свят.