На виклик виїхав екіпаж патрульної поліції \ facebook.com/mvs.gov.ua

У поліції заявили, що побиті активісти громадянського руху «Відсіч» порушували громадський порядок, тому їх доправили до управління і склали адміністративний протокол про вчинення дрібного хуліганства.

Читайте такожУ Києві протестували проти приїзду блогерки з Росії, поліція затримала активістів – "Відсіч"

Як інформує у Facebook столична поліція, сьогодні до правоохоронців за спецлінією 102 надійшло повідомлення про те, що на вулиці Козацька невідомі особи конфліктують і висловлюються нецензурною лайкою.

Відео дня

На виклик виїхав екіпаж патрульної поліції.

«На зауваження поліцейських та законні вимоги припини свої дії особи не реагували. Їх було неодноразово попереджено про затримання у разі невиконання законних вимог. У результаті двох громадян, які порушували громадський порядок, патрульні доставили до Голосіївського управління поліції», - зазначається у повідомленні.

У приміщенні відділу поліції патрульні склали на них адміністративний протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Згодом правоохоронці склали адміністративні матеріали за дрібне хуліганство на чоловіка, котрий конфліктував із раніше доставленими до управління поліції молодиками.

На цей час усіх учасників події відпустили.

Як повідомляв УНІАН, раніше громадянський рух "Відсіч" у Facebook заявив, що поліцейські побили двох активістів «Відсічі» Леоніда Овчаренка та Олексія Кальницького, які прийшли на зустріч із російською блогеркою та, за даними "Крим.Реалії", екс-співробітницею пропагандистського телеканалу "Россия-1" Олександрою Мітрошиною.

Повідомлялося, що активісти вирішили запитати, чому блогерка порушила закон і чиїм вважає Крим. Активістам погрожували деякі фанати блогерки.

Згодом на місце подій прибула поліція, яка почала вимагати від активістів залишити приміщення. Коли активісти відмовились, їх побили й відвезли до управління поліції, де протримали три години.