Оновлені надземні переходи матимуть закриті галереї / Фото: КМДА

У Києві оновлені пішохідні мости над проспектами Леся Курбаса і Любомира Гузара будуть критими.

Читайте такожВідсьогодні реклама в Україні повинна бути українською мовою

Про це повідомили у прес-службі Київської міської держадміністрації з посиланням на генерального директора КК «Київавтодор» Олександра Густєлєва.

Відео дня

Як зазначається, ремонтні роботи тривають на обох мостах з перших днів січня.

«Аби підвищити комфорт, надземні переходи матимуть закриті галереї. Це гарантуватиме захист від опадів, вітру. Також конструкція унеможливить потрапляння сторонніх предметів на проїжджу частину і трамвайне полотно. Для вентиляції передбачені вікна. Буде змонтовано LED-освітлення», - повідомили в КМДА.

За інформацією Густєлєва, на мосту над проспектом Леся Курбаса встановлено більшість склопакетів склопакетів пішохідної галереї. На завершальному етапі влаштування покрівлі, змонтовано 90% металоконструкцій східців, триває монтаж металоконструкцій ліфтових башт. За кілька тижнів буде розпочато скління конструкцій навколо сходів.

«На пішохідному мосту на розі просп. Любомира Гузара і вул. Василенка розпочинаємо встановлення прогону на постійні опори. Незабаром монтуватимемо металоконструкції сходів», – зазначив Густєлєв.Він додав, що обидва мости матимуть ліфти, а підлогу заллють спеціальним антиковзаючим покриттям MC-Floor Topspeed (Німеччина).

Як нагадали в КМДА, мости збудовано на початку 80-х років і досі їх капітально не ремонтували.