Ілюстрація REUTERS

Заборона на використання мобільних телефонів у школі дозволить боротися з рекетом і сприятиме спілкуванню між дітьми.

Про це йдеться у пояснювальній записці до законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, та не створення перешкод для отримання освіти іншими здобувачами освіти» (№2792), ініціатором якого є член депутатської фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко.

Читайте такожШколи Бердянська закрили на карантин через грип та ГРВІ

Відео дня

Законопроектом, зокрема, передбачено, що у закладах загальної середньої освіти забороняється використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, усіма учасниками навчально-виховного процесу під час проведення навчальних занять за винятком використання таких пристроїв в освітніх цілях та дітьми з особливими освітніми потребами.

Порядок користування мобільним зв'язком та іншими пристроями, що мають підключення до інтернету, визначається керівниками загальноосвітніх навчальних закладів за участю учнівського та батьківського та інших органів самоврядування.

У законопроекті зазначається, що «заборона на використання мобільних телефонів дозволить боротися зі значною частиною недоброзичливості, що спостерігається в закладах (рекет, злодійство, домагання), та обмежити наражання на найменші шокуючі, жорстокі чи характерні зображення».

Також Гончаренко зауважує, що прийняття законопроекту «надасть можливість не створювати перешкоди для отримання освіти іншими здобувачами освіти, зокрема, зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним і скоротити використання соціальних мереж».

Ініціатор законопроекту наголошує, що заборона на використання гаджетів в школах діє в Азербайджані, Греції, Таджикистані і Франції.

Як повідомляв УНІАН, 24 січня народний депутат від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко зареєстрував у парламенті законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, та не створення перешкод для отримання освіти іншими здобувачами освіти (№279).