У Львові розшукують невідомих вандалів / фото: Львівська міська рада

У Львові минулої ночі вандали замалювали фарбою історичні написи польською мовою на будівлі дитячої бібліотеки "Під Високим Замком", яка нині перебуває на реконструкції.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як зазначила директорка Централізованої бібліотечної системи для дітей міста Львова Валентина Галушко, наслідки акту вандалізму були виявлені сьогодні зранку майстрами, що працюють на об’єкті - невідомі замалювали близько 8 написів.

Відео дня

"Ці надписи мають велику цінність, адже показують історію цього будинку. Ми їх тільки нещодавно відреставрували. Ця бібліотека — гордість міста, адже є однією з найстаріших будівель Львова. Зараз дитяча бібліотека перебуває в стані ремонту, ми пишаємося тим, яка тут буде медіатека. Ми дуже здивовані таким вчинком. Такий акт вандалізму має бути покараний", - заявила вона.

Читайте такожУ МЗС Польщі прокоментували вандалізм на могилі воїнів УПА

За словами чиновниці, до справи долучено правоохоронців, а в майбутньому на поруч з місцем, де було скоєно вандалізм, встановлять камери спостереження.

Зазначимо, 22 січня у спільноті "Гаряча лінія міста Львова" у Facebook з'явився допис, автор якого попросив міську владу зафарбувати на фасаді бібліотеки польські написи.