За сприяння головного архітектора замість басейну для дітей побудували багаторівневий паркінг / фото УНІАН

У НАБУ розповіли подробиці справи про будівництво паркінгу замість шкільного басейну в Києві.

Читайте такожЗамість шкільного басейну - паркінг: у Києві повідомлено про підозру колишньому головному архітектору

З посиланням на дані слідства НАБУ інформує, що Київська міська рада передала земельні ділянки у центрі столиці в оренду забудовнику у 2002 році. Підприємство мало збудувати житловий будинок з вбудовано-прибудованим басейном для середньої школи № 130. Для дотримання інтересів школи щодо будівництва басейну у 2005 році Голосіївська райрада, середня школа № 130 та товариство з обмеженою відповідальністю уклали договір про співробітництво в межах реалізації зазначеного проекту.

Відео дня

Згідно з договором, забудовник звів коробку житлового будинку з допоміжними приміщеннями басейну, але у 2008 році припинив будівництво через відсутність коштів. За цих умов ТОВ уклало інвестиційний договір з іншою компанією-забудовником. Згідно з цим договором, ТОВ та компанія-забудовник зобов’язувалися разом завершити реалізацію проекту.

"Проте у липні 2013 року, як з’ясувало слідство, директор департаменту містобудування та архітектури КМДА (колишній головний архітектор), діючи у змові та в інтересах директора компанії-забудовника, видав містобудівні умови та обмеження забудови. Замість будівництва басейну для середньої школи № 130 вони передбачали будівництво на території школи багаторівневого паркінгу", - зазначають у НАБУ.

У подальшому, без відома школи та Голосіївської районної ради, компанія-забудовник на місці басейну збудувала паркінг та отримала вигоду від продажу незаконно побудованих паркомісць.

Досудове розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснюють з серпня 2019 року. До того часу кримінальне провадження розслідувало Головне слідче управління СБУ. Підставою для початку розслідувань стало колективне звернення батьківського комітету спеціалізованої школи № 130 м. Києва.

У НАБУ зазначили, що генеральний директор компанії-забудовника вже має статус підозрюваного у вчиненні іншого корупційного злочину, досудове розслідування щодо якого триває.

Довідка УНІАН. З серпня 2010 року до вересня 2015 року головним архітектором Києва був Сергій Целовальник.