Міністерство оборони України / фото УНІАН

У Збройних силах України створено нові командування та призначені їх командувачі.

Як повідомило Управління зв’язків з громадськістю ЗСУ, таким чином завершився перший етап реформування ЗСУ на виконання спільних директив Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил.

Зокрема, Командування об’єднаних сил ЗСУ очолив тимчасовий виконувач обов’язків командувача генерал-лейтенант Сергій Наєв, Командування медичних сил — генерал-майор Ігор Хоменко, Командування сил підтримки ЗСУ — полковник Микола Жирнов, Командування військ зв’язку та кібернетичної безпеки ЗСУ — генерал-майор Євген Степаненко.

Відео дня

Читайте такожХомчак обговорив з командувачем Збройних сил США в Європі ситуацію на Донбасі

«Перебудова структури війська спрямована на досягнення чіткого розмежування повноважень між усіма органами військового управління за принципами країн НАТО. За іншими напрямами, на даний час, триває робота щодо вдосконалення законодавства та нормативно-правової бази з питань безпеки та оборони для продовження трансформації Збройних сил України», - зазначили у відомстві.

Наголошується, що перехід на стандарти та структури НАТО — це незворотній процес, який відповідає чітким вимогам розвитку сучасного українського війська.