На місці затримання вилучено $20 тис. \ фото УНІАН

У Вінницькій області поліція затримала кримінального авторитета і депутата міської ради за вимагання $100 тис.

Читайте такожУ Дніпропетровській області на хабарі $10 тисяч попався голова територіальної громади

Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції. Як встановили правоохоронці, з метою отримання в оренду земельної ділянки керівник комерційної структури звернувся до органу місцевого самоврядування. Йому пообіцяли допомогти за хабар $100 тис. Не погоджуючись із вимогами, керівник комерційної структури звернувся до правоохоронців. «У межах процесуальних заходів для документування групи посадових осіб однієї з міських рад, які організували корупційний механізм видачі земельних ділянок, поліцейські встановили причетність до цієї «схеми» так званого кримінального авторитета - 41-річного жителя міста Вінниця та його товариша, також жителя цього міста», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

У п’ятницю, 7 лютого, правоохоронці затримали чотирьох осіб, депутата однієї з міських рад, підприємця.

З місця затримання вилучено $20 тис. - перший «транш». Окрім цього, за місцем проживання фігурантів вилучено $46,5 тис., 6,7 тисяч євро та 75 тис. грн і зброю.

У межах кримінального провадження буде встановлюватися причетність посадових осіб міської ради до вчинення кримінального правопорушення.