Павловського затримали 20 січня в Херсоні / УНІАН

Суд не задовольнив скаргу захисту підозрюваного у справі про напад на Гандзюк Ігоря Павловського і залишив його під вартою до 4 березня.

Про це у коментарі hromadske повідомив адвокат підозрюваного Володимир Сергет. Інформацію виданню підтвердили й у прокуратурі.

Читайте такожЗеленський чекає на реальні результати розслідування вбивств Шеремета і Гандзюк

Відео дня

Під час судового слухання захист наполягав на необґрунтованості доказів. Крім того, адвокат заявив, що Павловському підкинули зброю, яку знайшли у нього вдома, а також говорив про погане самопочуття підзахисного.

Суд погодився з думкою прокурорів, які просили не змінювати запобіжний захід для Павловського через ризик його втечі, тиску на суддів й інших фігурантів.

Як повідомляв УНІАН, Павловського затримали 20 січня в Херсоні під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації. Всього було проведено 35 обшуків, повідомлено про підозру 9 громадянам. Вилучено коштів в еквіваленті понад 1,1 млн грн.

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

В Офісі генпрокурора пояснили, що Павловський в іншому провадженні обвинувачується у допомозі нападникам на Гандзюк сховатися від слідства (ч.1 ст.396 Кримінального кодексу України).

21 січня у коментарі УНІАН прокурор Ярослав Ущапівський повідомив, що кримінальне провадження про створення на Херсонщині організованого злочинного угруповання було відкрито ще навесні 2018 року, проте через бездіяльність місцевих правоохоронців ухвалено рішення передати провадження до СБУ.