Учора місцеві жителі облаштували неподалік санаторію блокпост / фото ternopoliany.te.ua

На Тернопільщині поліція з’ясовує, чим зумовлена поява куп щебеню на дорозі в смт Микулинці, що веде до ймовірного місця поселення на карантин евакуйованих з Китаю українців – санаторію «Медобори».

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Олександр Богомол.

«Раптом почали ремонт дороги, яка підпорядкована управлінню капітального будівництва облдержадміністрації. Зараз з’ясовуємо: це намагання блокувати дорогу чи справді ремонт», – сказав Богомол.

Відео дня

Він додав, що учора ввечері на блокпосту, який жителі Микулинецької ОТГ облаштували на дорозі біля повороту до санаторію, перебувало 300 осіб.

Читайте такожПриміщення з евакуйованими із Китаю українцями візьмуть у подвійне кільце захисту – МВС

«Зараз там чергує орієнтовно 30 осіб. Вони встановили генератор, позносили харчі. Налаштовані перекривати дорогу у разі прибуття автобусу з евакуйованими. Наразі дорога не блокована, рух транспорту відбувається у звичайному режимі», – уточнив Богомол.

За його даними, поліція забезпечує охорону громадського порядку.

«Жодних скарг на дії протестувальників немає, порушення громадського порядку не було», – запевнив начальник обласного управління поліції.

Він також спростував повідомлення першого заступника голови облради Василя Деревляного про те, що в області начебто шукають місце для проживання 300 нацгвардійців.

«Цю цифру напевно придумали за мотивами фільму «300 спартанців». У мене інформації про 300 нацгвардійців немає. Якби ми і брали об’єкт під охорону, то розраховували б на 35 осіб: 20 поліцейських та 15 нацгвардійців. Але вказівки взяти під охорону такий об’єкт, нам не надходили», – сказав Богомол.

Як повідомляв УНІАН, 17 лютого міський голова Тернополя Сергій Надал закликав голову Тернопільської ОДА Ігора Сопеля та голову облради Віктора Овчарука запобігти можливому розміщенню в санаторії «Медобори» українців, яких планують евакуювати з Китаю через спалах коронавірусу.

У свою чергу Сопель відповів, що офіційного підтвердження наміру привезти на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців немає.

18 лютого жителі смт Микулинці на знак протесту проти ймовірного поселення на карантин евакуйованих українців у санаторії «Медобори» облаштували на під’їзді до нього кілька блокпостів.

Очікується, що літак з українцями прибуде до України з Китаю вранці 20 лютого.

Евакуйованих громадян України планують помістити на обсервацію мінімум на 14 днів.