REUTERS

Затриманий напередодні екс-боєць спецпідрозділу Внутрішніх військ "Омега" підозрюється у розстрілах учасників акцій протесту під час Революції Гідності у 2014 році.

Про це розповів слідчий Держбюро розслідувань Андрій Єна, передає hromadske.

За даними слідства, розстріли мітингувальників він здійснював спільно з співробітниками "Беркуту" 20 лютого 2014 року. За словами Єни, внаслідок застосування вогнепальної зброї затриманим загинув Олег Ушневич та дістав поранення Віталій Гуков.

Відео дня

Його також підозрюють ще за низкою статей Кримінального кодексу. Зокрема, мова йде про перевищення влади та службових повноважень, яке супроводжувалося застосуванням зброї, що спричинило тяжкі наслідки; закінчений замах на умисне вбивство; умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб.

Читайте такожУ Києві відбулася панахида і хода пам’яті з нагоди 6-х роковин масових розстрілів євромайданівців (фоторепортаж, відео)

Зазначається, що на момент затримання силовик вже звільнився з правоохоронних органів та працював у приватній фірмі охоронцем. Затримали його після того, як було зібрано достатньо доказів для вручення підозри. Наразі йому мають намір обрати запобіжний захід, обвинувачення проситиме про тримання під вартою.

Як повідомляв УНІАН, у Державному бюро розслідувань "майданівськими справами", які налічують 14 тисяч томів, займаються 30 слідчих.