За словами Махова, бортпроводники, пілоти та медики на літаку полетіли до Уханя добровільно / Фото: Олександр Махов

Екіпаж літака, що літав в китайський Ухань, аби забрати додому громадян України, шокований від протестів.

Про це розповів журналіст Олександр Махов, який супроводжував українців з Уханя, на своїй сторінці у Facebook.

«Привіт всім від легендарного екіпажу рятувальної місії. Ці люди забрали українців з епіцентру епідемії коронавірусу», - написав він.

Відео дня

За словами Махова, бортпровідники, пілоти та медики на літаку полетіли до Уханя добровільно.

Фото: Олександр Махов

«Тут весь екіпаж рятувальної місії шокований через протести. Бортпроводники, пілоти та медики - всі добровольці, які полетіли забирати своїх. Бо Україна своїх не кидає. Позорище. Всі в нормі, до слова», - підкреслив журналіст.

Також він зауважив, що всі пасажири літака здорові, температури у жодного з них немає.

«Пасажири і екіпаж в порядку. З температурою нема нікого. Медики все контролюють. Втомлені, звичайно. Понад добу ніхто не спить. Документи вже підписані на обсервацію. Екіпаж літака - а їх було аж три екіпажі skyup - справжні герої. Титанічна робота», - написав Махов.

Фото: Олександр Махов

Як повідомляв УНІАН, у медцентр МВС “Нові Санжари” мають доправити евакуйованих з Китаю людей, які сьогодні прибули до України. Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарно-епідеміологічного контролю і безпеки.

Місцеві мешканці злякались сусідства з карантином та перекрили трасу М-22 Полтава-Олександрія на знак протесту. 

Вранці між протестувальниками та поліцейськими виникла короткострокова сутичка. Як заявляли пікетувальники, якщо евакуйованих привезуть у Нові Санжари, то будуть «палити шини, лягати під колеса, перекривати державну трасу». МВС підвело на місце подій бронетехніку.